maandag 18 februari 2013

Alleen reizen als vrouw in India

Yep, ook ik lees de krant. Maar alleen reizen als vrouw in India zou echt wel veilig zijn. Ik heb van tevoren allerlei sites bezocht hierover én gebabbeld met mensen die in India rondgereisd hebben en het schijnt echt wel geen probleem te zijn. Vandaar: thuisfront, relax, het komt helemaal goed ;-).

Voor vrouwen die ook wel graag alleen willen gaan rondreizen, hier wat tips die ik zelf gekregen heb (en na mijn reis kan ik dit lijstje waarschijnlijk nog stevig aanvullen... of een aantal dingen schrappen)!
- Doe een trouwring aan.
- Neem een foto mee van een man en kind (niet per sé de jouwe :-)).
- Zeg niet (tegen iedereen) dat het je eerste keer in India is.
- Kom zelfverzekerd over. Laat zien dat je niet met je laat sollen.
- Goed nieuws! Je mag voor deze keer de bitch in jezelf naar boven halen! Als mannen op straat of bij het openbaar vervoer je grenzen overtreden, mag je echt wel heel kort en heftig reageren. Best ook veel misbaar maken, dan zouden de mannen daar zich naar het schijnt heel erg gaan schamen. Dus: leef je uit :-). Spaar alle opgekropte frustratie op tot dan en hoppa, wie denkt jou even verkeerd te kunnen behandelen die heeft het zitten! ;-)
- Heb je blond haar, mag je er zeker van zijn dat je extra aandacht gaat krijgen van de lokale mannelijke bevolking. Tip: sommige blonde vrouwelijke reizigers bedekken hun haar als ze echt even genoeg hebben van die extra aandacht.
- Laat nooit een man binnen in je hotelkamer, ook al is het een werknemer van het hotel zelf.
- Kleed je niet te opvallend / uitdagend / westers. Als je in een lokaal winkeltje een salwar kameez haalt, zit je safe. Maar gewoon westerse kleding die je vormen niet toont is ook goed blijkbaar. Een sari zou te ingewikkeld zijn om "juist" te dragen. Als je die niet goed aanhebt, word je daarover aangesproken door Indische vrouwen. En rokken met een randje vanonder: als je die daar koopt en aandoet, is dat voor Indiërs alsof je in je ondergoed rondloopt. is blijkbaar een onderrok. Just so you know :-).
- Als je het gevoel hebt dat iemand je volgt op straat, sluit aan bij een groepje vrouwen dat bij jou in de buurt loopt.
- Zorg dat je een gsm bij hebt. Je kan daar een goedkope gsm kopen of een SIM-kaart voor je eigen gsm. Sowieso regel je daar veel met je gsm (treintickets etc), maar ook als je alleen in een taxi stapt is het goed om de nummerplaat door te geven aan degene bij wie je op dat moment verblijft. Als de taxichauffeur dat hoort, weet hij ook, mocht hij slechte bedoelingen hebben, dat hij niks moet gaan proberen.
- Als je ergens een overnachting reserveert, kan je eventueel boeken onder je eigen naam, maar dat je alleen je initialen doorgeeft, bv. N.L.S. Cardinaels, in plaats van Nathalie (Laetitia Sophie) Cardinaels. En voilà, bij deze ken je mijn andere voornamen ook... ;-)
- Loop 's avonds niet alleen op straat.
- En last but not least: gebruik gewoon je intuïtie en je gezond verstand.

Goed initiatief dat vanuit BreatheDreamGo is opgestart n.a.v. de huidige media-aandacht voor de verkrachtingen in India en hierdoor de versterking van een gevoel van onveiligheid bij het reizen: #WeGoSolo, Ode to the Lady Traveller! Zie ook op Twitter...
http://breathedreamgo.com/2013/02/ode-to-the-lady-traveller-wegosolo/

Nog een interessant filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=DCYcTrDEhjk&feature=youtu.be
HuffPost Canada Travel speaks with Mariellen Ward, Rudayna Bahubeshi and Marybeth Bond on how to travel safely in India.

En interessante links:
http://breathedreamgo.com/2013/01/my-top-tips-for-women-travelling-in-india/
http://www.oneness-codes.com/mijn-noordindia-reis-als-vrouw-alleen.html
http://www.aroundtheglobe.nl/messageboard/alleen-reizen-india-t25363.html
http://www.spunkygirlmonologues.com/7-reasons-why-you-should-travel-solo/

1 opmerking:

  1. Veiliger kan je echt niet reizen... dit is de juiste multiculturele houding.

    BeantwoordenVerwijderen